Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie
Home > Alle artikels > Schimmelnagels en wat eraan te doen

Schimmelnagels en wat eraan te doen

Terug
Nailner patchpharma

HOE ONTSTAAN SCHIMMELNAGELS EN HOE KRIJG JE ZE WEER WEG?
Misschien heb je al wel ’s gezien dat het uitzicht van je nagels verandert door schimmels die als parasieten op vinger- of teennagels leven? Maar hoe krijg je schimmelnagels en wat kan je eraan doen? We gaan eerst even dieper in op de oorzaken.


Wat gebeurt er precies bij schimmelnagels?

Er zijn drie verschillende soorten schimmels die schimmelnagels kunnen veroorzaken. Meestal gaat het om een groep die we dermatofyten noemen. We lopen ze op door blootvoets rond te lopen in een openbaar zwembad, de kleedkamer van sportzalen of bij de dokter: een klein beetje geïnfecteerde huid op de grond kan immers de volgende patiënt besmetten. De schimmel besmet eerst de huid tussen de tenen en enkele maanden of zelfs jaren later zet hij zich over naar de nagels, waarvan de randen vervolgens dikker worden en losbrokkelen.

 

Soms kunnen nagelschimmels ook worden veroorzaakt door gist onder de nagels. Dat komt vooral voor bij mensen die beroepshalve heel vaak hun handen wassen (horecamedewerkers, verpleegkundigen, kinderverzorgers ...). Bovenaan komen de vingernagels los en daaronder vinden we een witgele, romige laag terug. Ook het nagelbed kan ontsteken en pijnlijk worden.

 

Ten slotte kunnen we ook schimmel aan de tenen krijgen wanneer we blootvoets op een besmette ondergrond lopen. Dat gebeurt echter niet vaak. De nagel wordt dan pijnlijk dik, krijgt witte strepen en brokkelt af.

 

Wat zijn de risicofactoren?

Als je altijd gesloten schoenen draagt, of je voeten na het douchen niet goed afdroogt, verhoogt het risico op schimmelnagels. Ook bij oudere mensen komt nagelschimmel vaker voor omdat de nagels dan minder snel groeien en de bloedcirculatie minder goed is.

 

Hoe wordt nagelschimmel behandeld?

Eerst en vooral moet je zeker zijn dat het over schimmel gaat. Ga dus naar een arts die je klachten onderzoekt en een diagnose zal stellen. Gaat het om nagelschimmel, dan kan een crème worden voorgeschreven die je dagelijks ’s avonds gebruikt. Ook een chirurgische ingreep behoort tot de

mogelijkheden. In de meeste gevallen kunnen schimmelnagels echter doeltreffend lokaal behandeld worden.

 

Het unieke en gepatenteerde systeem van Nailner Pen 2 in 1, Nailner Borsteltje 2 in 1 en Nailner Spray zorgt ervoor dat de ingrediënten door de nagel heen dringen en een ongunstig milieu creëren voor schimmels. Na enkele weken behandeling met de spray zie je een duidelijke verbetering.

De formule 2 in 1 biedt dezelfde zichtbare resultaten al na 7 dagen.


Hoe kan je vermijden dat nagelschimmel terugkomt?

Dit kan je doen om nagelschimmel te vermijden of te voorkomen dat het terugkomt:

1. Loop niet blootvoets op openbare plaatsen.

2. Draag katoenen sokken.

3. Draag sportschoenen alleen tijdens het sporten.

4. Droog je voeten goed af.

5. Was je handen niet te vaak of draag handschoenen.
Artikel geschreven door Patchpharma I
Meer artikels lezen

Contact ons