Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie
Home > Alle artikels > Wel of niet terugbetaald?

Wel of niet terugbetaald?

Terug
Missing

In België worden ongeveer evenveel verpakkingen van terugbetaalde als van niet-terugbetaalde geneesmiddelen afgeleverd in de openbare apotheken. In 2012 waren het er gemiddeld 21 per inwoner: 10 terugbetaalde en 11 niet terugbetaalde verpakkingen.

geneesmiddelen op voorschrift worden ook terugbetaaldDit houdt in dat er een tegemoetkoming van het RIZIV is zodat de patiënt niet de volledige kostprijs hoeft te betalen. Een aantal geneesmiddelen op voorschrift wordt, om medische (of budgettaire) redenen, alleen 'onder bepaalde voorwaarden' terugbetaald. Meestal is hiervoor een medisch attest vereist, soms (bv. voor griepvaccins) volstaat een voorschrift met daarop de vermelding 'derdebetalersregeling van toepassing'. Er zijn ook niet-terugbetaalbare geneesmiddelen op voorschrift, zoals slaap- en kalmeermiddelen of geneesmiddelen waarvoor geen terugbetaling is gevraagd of waarvan deze aanvraag (om budgettaire redenen) werd afgewezen. Voorschriftvrije geneesmiddelen ten slotte worden niet terugbetaald.

Bron: APB


Artikel geschreven door Easypharm
Meer artikels lezen

Contact ons