Wij maken gebruik van cookies voor onze service. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies. Meer informatie
Home > Alle artikels > Bekijk je geneesmiddelenvoorschrift online op Mijn...

Bekijk je geneesmiddelenvoorschrift online op Mijngezondheid.be

Terug

Via het online portaal Mijngezondheid kan je voortaan elektronische voorschriften voor geneesmiddelen die je nog niet hebt afgehaald bij je apotheker, raadplegen. 

In mei van dit jaar lanceerde minister van Volksgezondheid Maggie De Block het online portaal Mijngezondheid. Dat portaal wil de unieke online toegangspoort tot persoonlijke gezondheidsgegevens zijn voor elke patiënt. Het biedt een overzicht van alle elektronische gezondheidsgegevens die voor jou beschikbaar zijn, en met een simpele muisklik word je meteen doorverwezen naar het juiste platform waar je de gewenste informatie kan inkijken. Het gaat bijvoorbeeld om je elektronisch medisch dossier van bij je huisarts, resultaten van een onderzoek in het ziekenhuis, je registratie als orgaandonor… Op voorwaarde dat de betrokken zorgverstrekkers en – instellingen die informatie elektronisch ter beschikking stellen, en jij je geïnformeerde toestemming hebt gegeven.


Elektronisch voorschrift

Via Mijngezondheid kan je voortaan ook elektronische voorschriften* voor geneesmiddelen beheren die je nog niet hebt afgehaald bij je apotheker. Indien je het voorschrift niet meer nodig hebt, kan je het zelf verwijderen. Je kan ook eenvoudig doorklikken naar de bijsluiter van een geneesmiddel. Zo heb je dus een beter zicht op jouw geneesmiddelenbehandeling, en heb je belangrijke informatie over jouw geneesmiddelen binnen handbereik. Uiteraard zal je apotheker je, wanneer hij jouw geneesmiddelen aflevert, nog steeds die belangrijke informatie geven en je persoonlijk advies geven.


Op termijn zal je via Mijngezondheid ook kunnen aanduiden bij welke apotheker je je elektronisch voorgeschreven geneesmiddelen wil afhalen. Idealiter is dat je huisapotheker, maar kan je even niet bij hem langsgaan, dan kan je steeds bij een collega-apotheker terecht.

* In oktober jl. waren er al 13.648 artsen die elektronisch voorschrijven. De overheid heeft als doelstelling dat er vanaf 1 januari 2020 enkel nog elektronisch voorgeschreven wordt aan ambulante patiënten.


In onderstaand filmpje wordt het belang van Mijngezondheid helder uitgelegd, meer informatie over het portaal vind je ook HIER.


Artikel geschreven door Pharmacie.be/Apotheek.be
Meer artikels lezen

Contact ons